Taxen Lilly i Överkalix har vunnit pris som världens finaste tax. Foto: Anna-Karin Nyström Holmström

Lilly i Överkalix är världens finaste tax

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Karin Nyström Holmström äger världens finaste tax. Hennes hund Lilly korades till världsvinnare vid en stor utställning i Tyskland.

Under den enorma utställningen World dog show i tyska Leipzig korades Anna-Karin Nyström Holmström tax Bevorax Excellenta Lilly till titeln världsvinnare i juniorklassen.

– Det är jätteroligt, det är inget man förväntar sig, säger hon.

Uppfödarens idé

Idén om att ställa upp i tävlingen kom från Lillys uppfödare som när de träffades på tävlingar i somras frågade om de inte skulle ta med Lilly till tävlingen i Tyskland. Anna-Karin Nyström Holmström tackade nej men sedan blev det ändå så att Lilly följde med uppfödaren, som även ställde ut flera hundar, till tävlingen.

Firades med tårta

Tur var väl det när taxen Lilly gjorde succé och vann. Och vinsten firades ordentligt.

– Först på kvällen när vi fick reda på det så fixade hennes uppfödare med tårta och så sågs vi några stycken och hade tårtkalas. Då var fortfarande Lilly kvar i Tyskland, så hon var trött i Tyskland medan vi hade tårtkalas.

Men även Lilly blev firad även om det tog några dagar för henne att resa hem. Tävlingen var på torsdagen den 9 november och först på lördagen efter kom hon hem.

– Så då blev det lite tårta igen, säger Anna-Karin Nyström Holmström.

Taxen Lilly i Överkalix har vunnit pris som världens finaste tax. Foto: Anna-Karin Nyström Holmström

Totalt deltog 33 000 hundar från hela världen i tävlingen och av dem var 1 000 taxar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.