Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
15-åriga Lilly Norberg från Bergsviken i Piteå ser i det stora hela positivt på det nya skärpta kraven för A-traktorer som Transportstyrelsen presenterade under tisdagen – men hon tycker att den tillåtna hastigheten borde höjas. Hör henne berätta varför i klippet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Lilly i Piteå tycker att hastigheten för A-traktorer ska höjas

Uppdaterad
Publicerad

15-åriga Lilly Norberg från Bergsviken i Piteå ser i det stora hela positivt på det nya skärpta kraven för A-traktorer som Transportstyrelsen presenterade under tisdagen.

– Men jag tycker verkligen att de borde höja hastigheten så att färre trimmar sina epor.

Hon älskar livet med att köra runt och träffa vänner som har samma motorintresse som henne. Lillys A-traktor är en Duett från -1961 som är blå metalic, taksänkt och har ett riktigt bra ljud i sig. Att ha mycket att ”poppa” med i A-traktorn är viktigt tycker Lilly.

”Slipper att bilar tutar på en”

Hon tycker att de förslag om skärpta krav för A-traktorer som Transportstyrelsen presenterade under tisdagen är bra. 

– Men jag tycker verkligen att de borde höja hastigheten så att färre trimmar sina epor, så att det blir trevligare för alla. Sen slipper man att bilar stressar och tutar på en när man kör sakta, säger Lilly Norberg.

Transportstyrelsen föreslår krav på bälten, endast en person per säte, krav på vinterdäck, en utbildning med tex mopedbil på körskolorna och att det ska bli svårare att kunna manipulera fordonet så det går köra fortare än 30 km/h.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.