En man steg på bussen efter ha fått vård på Sunderby sjukhus. På bussen in mot Luleå föll han plötslig ihop och avled. Foto: SVT

Man avled på buss i Luleå efter vård på Sunderby sjukhus

Publicerad

Vid 21.15-tiden på söndag kväll klev en man ut ur Sunderby sjukhus efter att ha fått vård. Han steg på LLT:s buss med destination Luleå och föll plötsligt ihop och avled.

Det var tryckt stämning i dag bland Luleå lokaltrafiks personal efter den ovanliga och extrema händelsen i bussen kvällen före. Mannen klev på bussen vid busshållplatsen utanför sjukhusets entré, men säckade plötsligt ihop till synes livlös.

Ingenting hjälpte

Bussföraren och en annan passagerare, som kunde hjärt-och lungräddning, försökte få liv i mannen, men ingenting hjälpte. Bussföraren ringde 112 och en väktare kallade ut vårdpersonal via sin kommunikationsradio och mannen fördes till akuten.

– Där blev han dödförklarad av en läkare, säger verksamhetschefen Mattias Morin.

”Väldigt ovanligt”

Anna Kowal Lindbäck, LLT:s marknads-och kommunikationsdirektör, är illa berörd av händelsen.

– Det här tillhör tack och lov inte vanligheterna för vår personal och vi tog busschauffören ur tjänst för debriefing av sin gruppchef.  Vi vet inte orsak eller någonting, det är upp till sjukvården, men det är väldigt, väldigt ovanligt att sådant här händer, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer