Polisanmält företag ligger kvar på kommunens förmånsavtal Foto: SVT

Trots polisanmälan – företag kvar på Luleå kommuns förmånsportal

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun har polisanmält en företagare för sexuellt ofredande mot två kvinnor och sagt upp avtalet med personen. Men trots det har företaget funnits kvar på den förmånsportal som kommunen använder.

Luleå kommuns förmånsportal drivs av ett privat företag och berör cirka 7 500 anställda i verksamheten.

Och företagaren erbjuder en tjänst i förmånsportalen som de anställda kunde använda friskvårdsbidraget på 1 200 kronor per år till.

Företagaren polisanmäld

Men i slutet på november sade Luleå kommun upp avtalet i förtid på grund av att flera anställda anklagat personen för sexuellt ofredande.

Luleå kommun gjorde polisanmälan och förundersökning pågår.

Men trots det finns företaget kvar på förmånsportalen och det har många reagerat starkt på.

– Det är riktigt att företaget finns kvar på förmånsportalen där vi lägger ut erbjudanden till våra anställda och det beror på att vi ville kolla upp med våra jurister så att vi inte skulle göra oss skyldiga till något avtalsbrott, säger personalchefen Jenny Nilsson.

”Ta bort företaget!”

Förmånsportalen är en form av marknadsföringsplattform av olika erbjudanden från olika arbetsgivare och Luleå kommun är inte nöjd med att företaget finns kvar där och kan bokas via det kommunala intranätet. Men nu ska det bli ändring på det.

– Det blev inte bra det där och nu har vi utrett frågan juridiskt och vi kommer på tisdagen att kontakta det privata företaget och rekommendera dem att ta bort firman från förmånsportalen, säger Jenny Nilsson.

Den polisanmälda företagaren nekar till anklagelserna och tänker göra en motanmälan för förtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer