Han vann Luleå kommuns individuella tävlingen i cykelkampen – cyklade 64,5 mil på en månad. Foto: SVT

Luleås vinnare cyklade 64,5 mil

Uppdaterad
Publicerad

Han vann Luleå kommuns individuella tävling i cykelkampen – cyklade 64,5 mil på en månad.

Luleå kom på en åttondeplats när den bästa cykelstaden i europeiska cykelkampen avgjordes. Men segrare i kommunens individuella tävling blev Peter Parnes.

På en månad cyklade han 64,5 mil – på en så kallad liggcykel. Men egentligen blev det två mil till eftersom det han cyklat utanför länets gränser inte räknas i tävlingen.

– Om jag inte rör på mig blir jag rastlöst, så det är skönt att cykla. Det här är min motionssport, så jag cyklar i stort sätt hela sommaren, säger vinnaren.

Omvägar till jobbet

Parnes har en kilometer till sitt arbete, men under tävlingen har det blivit en hel del omvägar. I stället för att cykla raka vägen till jobbet blev det turer som var runt två mil långa.

Om du är med nästa år i tävlingen, vilken sträcka satsar du på att hinna med då?

–  Jag satsar nog inte på det där, utan det handlar mer att cykla. Det är skönt att ta en tur på morgonen eller kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.