Lyckad SM-vecka i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

SM-generalen kan pusta ut efter en hektisk vecka. Och de besökare som SVT pratat med är nöjda.

SM-veckan har varit klart framgångsrikt rent sportsligt, med en mängd medaljer i olika sporter för Norrbottens idrottare. Men veckan har också varit välbesökt, och åskådarna verkar ha trivts. SVTS: reporter pratar med ett gäng besökare som står och värmer sig med bullar och dryck på Lindbäcksstadion, där hjärtat av SM-veckans vintertävlingar ägt rum.

Vad har varit bäst under veckan?

– Att det varit så mycket folk utefter banorna, och att det varit så fint väder, säger besökaren Emma Lennelöv.

Det är skidorna som lockat publik till stadion under SM-veckans sista dag, men även andra arrangemang har varit välbesökta. De vita mössorna har synts över hela Piteå under veckan, och SM-generalen är nöjd med arrangemanget. Men det fanns en klar oro för att allt skulle bli ett fiasko.

– Vi hade 30 grader kallt veckan innan, och sedan hade vi snöstorm en natt. Och vid sådana väderförhållanden fyller vi inte utomhusarenorna. Men jag hoppades, och litade på piteåborna, säger SM-general Per Lenndin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Piteå 2016

Mer i ämnet