M står för det största tappet i Boden

Publicerad

Moderaterna minskar med hela 10,7 procentenheter och står för det största tappet i omröstningen till kommunfullmäktige i Boden.

Socialdemokraterna är fortsatt det största partiet, efter en minskning med 2,6 procentenheter hamnar man på 34,4 procent.

Sjukvårdspartiet ökar med 3,4 procentenheter och hamnar på 8,1 procent. Centerpartiet ökar med 2,5 procentenheter och hamanr på 5,4 procent.

SD minskar med 2,1 procentenheter och slutar på 9,4 procent. Miljöpartiet minskar med 2,1 procentenheter och håller sig just ovanför tvåprocentsspärren med sina 2,1 procent.

Övriga partier ökar mest, med 12,2 procentenheter. Där ingår bland annat partier som Bodenalternativet och NMR. Först när Länsstyrelsens omräkning av rösterna är klara ges besked om hur rösterna bland de övriga partierna är uppdelade. men resultatet innebär med allra största sannolikhet att nystartade Bodenalternativet får ett antal mandat i kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.