Magnetfältet avstängt – kriminaltekniker kan börja jobba

Uppdaterad
Publicerad

Vårdföretaget Aleris har nu stängt av magnetfältet i den mobila MR-vagnen utanför Sunderby sjukhus. Därmed kan den kriminaltekniska undersökningen inledas.

Det tog mellan tre till fem timmar för tre medicintekniker att tömma magneten på energi, utan att det dyrbara heliumet skulle sprutas ut.

Och under tisdag kväll inledde kriminalteknikerna en undersökning av olycksplatsen.

SJUKSKÖTERSKA SKADAD I MR-OLYCKA PÅ SUNDERBY SJUKHUS

”Intressanta föremål”

– Nu kan vi börja jobba och vi är främst intresserade av de föremål som eventuellt kan finnas i MR-vagnens kamera och de kommer sannolikt att skickas vidare för undersökningar, säger kriminalteknikern Peter Wäppling.

Har ni sett handklovar, en batong och en viktväst, som ska ha fastnat på kameran?

– Jag vill inte kommentera vad vi har sett, men som sagt, det som är intressant kommer att skickas på undersökning och all information går till förundersökningsledaren, säger Peter Wäppling.

I drift om en vecka

Medicinteknikern Heimir Snorrason tycker att nedstängningen av magnetfälten gick bra med tanke på omständigheterna.

– Det är inget fel på MR-kameran. Vi skulle kunna ha den mobila vagnen i drift i nästa vecka igen, men det hänger på polisens utredning, säger han.

Fram till och med söndag har 120 bokade patienter blivit av med sina undersökningstider och Sunderby sjukhus jobbar nu hårt för att de ska få nya tider på annat håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SJUKSKÖTERSKA SKADAD I MR-OLYCKA PÅ SUNDERBY SJUKHUS

Mer i ämnet