• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

En malmbil och en personbil har kolliderat på väg 395 och en person är förd till sjukhus. Foto: SVT

Malmbil i krock med personbil i Pajala – förare flögs till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En malmbil och en personbil krockade på länsväg 395 i Anttis under tisdagseftermiddagen. Personbilen hamnade i diket och räddningstjänsten var tvungen att klippa loss föraren, en man i 25-årsåldern. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Två personer var inblandade i olyckan som inträffade vid 16-tiden på tisdagen. Lastbilen körde av oklar anledning in i sidan på personbilen i Anttiskorsningen utanför Pajala.

– Räddningstjänsten måste klippa i personbilen och det beräknas ta en halvtimme, berättade SOS-operatör vid 16:40-tiden.

Kallade på ambulanshelikopter

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

– Det kallades på en ambulanshelikopter och personen är förd till sjukvård, sa en SOS-operatör senare under insatsen.

Det är oklart om malmbilen var fullastad men ett sådant ekipage kan väga omkring 90 ton.

Föraren av personbilen är enligt Region Norrbotten allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelning i Gällivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.