Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mordmisstankarna har stärkts mot pappan till den 8-årige son som har hittats död. Det berättar åklagaren Lindha Strömberg. Foto: Foto i Norr/SVT

Misstankarna mot pappan till avliden 8-åring i Luleå har stärkts

Uppdaterad
Publicerad

Den pappa i 45-årsåldern som är misstänkt för att ha mördat sin 8-årige son har förhörts under tisdag förmiddag.

– Förhöret är nyss avslutat och och misstankarna har stärkts. Han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lindha Strömberg, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Luleå.

Det var vid 18-tiden på söndagskvällen som pojken påträffades avliden i en lägenhet på bostadsområdet Porsön i Luleå. Pappan greps och anhölls då som skäligen misstänkt för brottet.

– Pappan är förhörd och förnekar brott men vi tror oss ha en bild av vad som har hänt. Några detaljer kan jag inte gå in på i nuläget, säger Lindha Strömberg.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mamman slog larm

Pappan till den döda 8-åringen har vårdats på sjukhus för sina skador men har nu fått lämna vården.

Vad var det som fick mamman att slå larm?

– Jag kan inte gå in på det i nuläget, säger Lindha Strömberg.

Enligt handlingar som SVT tagit del av har det pågått en långdragen och infekterad vårdnadstvist om 8-åringen mellan mamman och den nu mordmisstänkta pappan. Detta är något som polisen kommer titta närmare på i sin utredning.

Senast på torsdag klockan 12 måste åklagaren besluta om den anhållna ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet