”Det är en chock”, säger Tomas Fjellvind, verksamhetsområdeschef för östra Norrbotten, sedan en man fallit och dött på en hälsocentral. Foto: SVT/Arkiv

Man död efter fall från balkong på hälsocentral i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man som var inskriven som patient på en hälsocentral i östra Norrbotten har avlidit efter att ha fallit från en balkong. Händelsen är polisanmäld.

Region Norrbotten har även gjort en anmälan enligt lex Maria.

– Det här har chockat oss alla. Det är en ovanlig och tragisk händelse, säger Tomas Fjellvind, verksamhetsområdeschef för östra Norrbotten.

Föll över balkongräcket

Mannen var tillfälligt inskriven på hälsocentralen och skulle inom kort flytta till ett korttidsboende.

Under måndagskvällen lämnade mannen sin säng och tog sig ut på en balkong. Där föll han över räcket, vilket snabbt ska ha upptäckts av medarbetare på hälsocentralen. Han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus, men avled senare av skadorna han fått.

Två utredningar pågår

Omständigheterna kring händelsen är oklara.

– Vi hoppas att polisens och vår egen utredning ska ge mer klarhet i vad som har hänt. Det är viktigt för alla som varit inblandade och inte minst för mannens anhöriga, säger Tomas Fjellvind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.