En fallolycka inträffade inom Kalix kommun på torsdagen, där en person avled av skadorna. Bilden på husbygget har inget samband med den aktuella händelsen. Foto: SVT & TT

Man död efter fallolycka i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har avlidit i samband med en arbetsplatsolycka i Kalix kommun. Mannen ska ha fallit runt tre meter från ett hustak.

Olyckan skedde vid lunchtid på torsdagen när mannen, som är anställd av ett litet byggföretag och hemmahörande i Norrbotten, arbetade hemma hos en privatperson.

– Det skedde i samband med att han skulle lägga ett tak. Men vi vet inte vad som hänt mer än att han ramlat, säger Andreas Nyberg, gruppchef för regionens miljöbrottsenhet.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda och på torsdagskvällen avled mannen. Miljöåklagaren Åse Schoultz, som har fått ärendet på sitt bord, säger att hon tagit beslut om en husrannsakan och under fredagen har polisen hållit förhör och genomfört tekniska undersökningar av platsen för att se om det har funnits brister i säkerhetsrutiner. Kroppen kommer även att skickas på obduktion.

– Vi vet inte ännu vad som ligger bakom. Det kan vara ett brott, de kan vara ett sjukdomsfall, säger Andreas Nyberg, gruppchef för regionens miljöbrottenhet.

Finns det några vittnen?

– Det vi vet är att det finns människor som befunnit sig i anslutning i händelsen men inte sett själva händelseförloppet. Men vi kan inte säga vad som har hänt.

Olyckan ska ha inträffat utanför Kalix centralort, men polisen vill inte uppge var med respekt för de personer som bor i huset och anlitat firman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.