En man som jobbade åt Vattenfall Services Nordics dog efter en arbetsplatsolycka i Moskosel i Arvidsjaurs kommun. Foto: Jessica Gow/TT

Man död i arbetsplatsolycka i Moskosel i Arvidsjaurs kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött i en arbetsplatsolycka när han arbetade med underhållsarbete åt Vattenfall. Olyckan inträffade under onsdagen i Moskosel i Arvidsjaurs kommun.

Norr Media var först med att rapportera om arbetsplatsolyckan. Mannen jobbade åt Vattenfall Services Nordics som utför underhåll av kraftbolagets energi- och elanläggningar.

Olyckan inträffade i samband med ett underhållsarbete på Svenska kraftnäts ledning. Trots insatser med hjärt- och lungräddning på plats, samt ambulanshelikopter till sjukhus skadades mannen så pass allvarligt att han senare avled.

Polisen utreder misstänkt brott

Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket och polisen.

– Jag har inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. I morgon fredag kommer det att göra en brottsplatsundesökning och vi ska höra några personer, säger Märta Warg, kammaråklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål till SVT.

Några ytterligare kommentarer har Märta Warg inte i nuläget.

– Jag håller som bäst på med att sätta mig in i ärendet, säger hon.

Vattenfall: Behöver intensifiera vårt arbete

Vattenfall skriver i ett pressmeddelande att de har inlett krishantering för anhöriga och kollegor.

– Det är med stor sorg jag har nåtts av uppgifterna om denna tragiska olyckshändelse. Mina tankar går i första hand till medarbetarens familj och vänner men även till alla kollegor. Vi behöver nu göra en grundlig undersökning och intensifiera vårt arbete med att göra allt vi kan för att olyckor likt denna inte ska kunna hända, säger Anna Borg, vd på Vattenfall i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer