Mannen som nu döms till fängelse hade en avsevärd knarkgömma i sitt förråd. Foto: Polisens förundersökning

Man förvarade stor mängd narkotika i källarförråd – avslöjades av polisens kameror

Uppdaterad
Publicerad

En man i Luleå döms fem års fängelse för att ha förvarat en stor mängd narkotika i sitt källarförråd. Totalt hittades 1,7 kilo cannabis, 1,3 kilo amfetamin och över 10 000 tabletter benzo i förrådet.

Det var i slutat av oktober som polisen slog till mot källarförrådet i centrala Luleå där man hittade narkotikan som enligt domstolen är värd flera hundra tusen kronor. Den nu dömde mannen greps av polis när han kom upp från källaren där polisen haft kameraövervakning.

Mannen själv menar att han har lånat ut källarförrådet till en avlägset bekant som ska vara den egentliga ägaren av narkotikan. Tingsrätten ser däremot inte den förklaringen som trovärdig.

Telefon avslöjade försäljningsplaner

I förrådet ska det i praktiken inte funnits någonting annat än narkotika och övervakningsfilm avslöjade hur mannen hanterade drogerna. Eftersom det handlar om flera kilo cannabis, amfetamin och tusentals tabletter menar tingsrätten att det är uteslutet att det skulle handla om eget bruk.

I mannens ägo när han greps hittades även en telefon där polisen kunde läsa konversationer om narkotikaförsäljning. Hemma hos mannen hittades även vågar, vakuumpackare och påsar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.