En man från Norrbotten åtalas för bokföringsbrott efter att genomfört 14 298 auktioner på Tradera under ett och samma år. Foto: Henrik Montgomery/TT

Man genomförde över 14 000 auktioner på Tradera – åtalas för bokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern boende i Norrbotten genomförde 14 298 auktioner på Tradera – under ett år. Nu åtalas han misstänkt för bokföringsbrott. Enligt åtalet har han tjänat minst 800 000 kronor på auktionerna.

Det är under 2018 som mannen i 40-årsåldern genomfört auktionerna. Det har främst handlat om filmer och tv-spel han köpt begagnade och sedan sålt vidare till privatpersoner över hela Sverige.

Enligt åtalet har mannen tjänat över 800 000 kronor på auktionerna. Men mannen menar att hälften av den summan gått till fraktkostnader och att stora summor gått till Tradera som tagit ut provision.

Mannen förnekar brott då han menar att auktionerna skett då han bodde utomlands och därför inte ska behöva bokföra dessa i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.