Man i 30-årsåldern anhållen misstänkt för mord – nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 25-årsåldern i Luleå. Han är känd av polisen sedan tidigare och ska inte ha haft en nära relation med kvinnan, enligt polisen.

– Han förnekar de misstankar som delgivits honom, säger Magnus Müchler, mannens försvarsadvokat.

Under dagen har förhör hållits med den man som sitter anhållen misstänkt för mordet i Luleå. Den avlidna kvinnan är identifierad och anhöriga har underrättats om dödsfallet, enligt Åklagarmyndigheten.

– Alla tillgängliga resurser har arbetat med den här händelsen sedan larmet kom in. Nu så har vi vidtagit alla tänkbara utredningsåtgärder, sa Karin Markaberg som är chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, tidigare på lördagen.

Fortsatt utredningsarbete

Mannen, som nu är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord, dömdes så sent som för en dryg månad sedan till över två års fängelse för bland annat grov misshandel.

Polisen bedömer det som en isolerad händelse och ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Utredningsarbetet kommer fortsätta under helgen.

– Under helgen går utredningen vidare med förhör, tekniska undersökningar och andra sedvanliga förundersökningsåtgärder, säger kammaråklagare Jonas Fjellström, i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Personer som befunnit sig i närheten under fredagskvällen mellan klockan 22 och 23 uppmanas kontakta polisen.

Enligt polisen ska mannen och kvinnan inte haft en nära relation.

– Vi är fortfarande tidigt i utredningen och det vi kan säga är att de inte är i nära relation, men vilken relation de har i övrigt kan vi inte kommentera i det här skedet, säger Karin Markaberg.

Advokaten: ”Har pratat med honom”

Magnus Müchler är den anhållne mannens advokat. Han har varit i kontakt med sin klient, som nekar till brott.

– Han förnekar. Det har hållits förhör och nästa steg ska åklagaren ta beslut om han ska släppas på fri fot eller häktas, säger Magnus Müchler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.