Foto: Google Earth & SVT Design

Man hittad död efter kanotolycka i östra Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

En man har omkommit i en drunkningsolycka efter att han kantrade med sin kanot i sjön Suijajärvi, en mil från Kuttainen i östra Kiruna kommun, på söndagsförmiddagen.

Efter olyckan kallades ytbärgare till platsen och en ambulanshelikopter var också på plats i sökandet efter den försvunne mannen.

Vid lunchtid på söndagen meddelade vakthavande befäl RC Nord att räddningstjänstens insats är avslutad. Den försvunne personen har inte hittats.

– Polisen tar över ärendet nu som ett eftersök av försvunnen person, säger Peter Wikström, vakthavande befäl på RC Nord.

Polishelikopter har kallats in

Polisen skickade då resurser till platsen för att fortsätta sökandet. Bland annat har en polishelikopter beordrats dit.

– Planerna nu är att vi åker dit med helikopter och jobba både från luften och marken. Vilken utrustning de kommer jobba med vet jag inte men helikoptrarna har möjlighet att använda bland annat värmekamera, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson hos polisen.

Anhöriga underrättade

Under måndagen fortsatte polisen att söka efter mannen och klockan 14:40 på måndagen uppgav polisen att mannen har anträffats avliden. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.