Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter olyckan i Boden då en pojke i nedre tonåren omkom och två andra pojkar blev svårt skadade har krishantering hållits på de drabbade skolorna. Hör rektor och skolsköterska berätta mer. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Dödsolyckan i Boden: ”Många elever behöver få prata”

Publicerad

Efter den svåra olyckan då en pojke i nedre tonåren omkom och två andra pojkar blev svårt skadade har krishantering hållits på de drabbade skolorna.

När eleverna kom till högstadieskolorna Stureskolan och Brönjaskolan på tisdagsmorgonen var många ovetandes om den svåra trafikolycka som inträffat i Boden på måndagskvällen, där en pojke omkom och två pojkar skadades svårt.

– Vi var väldigt noga med att vi fanns där och mötte eleverna på morgonen och fick förklara vad som hänt, berättar trygghetspedagog Stefan Lejon på Stureskola.

Såväl elevhälsan som polis, räddningstjänst och diakon kom till de drabbade skolorna för att hjälpa till med krishatering.

I klippet hör du rektor och skolsköterska vid Stureskolan berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.