Den manliga artisten från Norrbotten döms för misshandel i Stockholms tingsrätt. Foto: Bildbyrån

Manlig artist från Norrbotten döms för misshandel

Publicerad

En manlig artist från Norrbotten har stått åtalad för misshandel. Bland annat ska han ha slagit sin förra flickvän i ansiktet flera gånger och nu döms han i Stockholms tingsrätt.

Det var den 25 februari i år som händelsen inträffade i parets bostad i Stockholm. I förhör har kvinnan berättat hur mannen blivit aggressiv efter en utekväll och då upprepade gånger slagit henne i ansiktet med öppen hand.

Artisten har själv förnekat brott och i förhör sagt att flickvännen var mycket arg när han kom hem och att han försökte undvika henne genom att gömma sig i en garderob. Tingsrätten menar å sin sida att mannens berättelse är ”detaljfattig” och förklarar heller inte hur kvinnan fått sina skador.

Går på åklagarens linje

Det är kammaråklagare Carolina Frohm som lett förundersökningen och hon väckte åtal för misshandel. Hon yrkade på villkorlig dom och samhällstjänst och nu har Stockholms tingsrätt sagt sitt och de går på åklagarens linje.

Mannen döms till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 26 800 kronor i skadestånd till kvinnan och ytterligare 1 000 kronor i avgift till brottsofferfonden.

Rättelse: I en tidigare version stod att mannen dömdes för att dunkat kvinnans huvud i golvet flera gånger. Det är felaktigt och mannen friades från den anklagelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.