Mänskliga kvarlevor hittades i skog i Boden – nu stryks brottsmisstanken

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av maj hittades mänskliga kvarlevor utanför Boden. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord, men efter en första bedömning stryks nu brottsmisstanken.

Det var den 15 maj som mänskliga kvarlevor hittades i ett skogsområde utanför Boden. Enligt polisen handlade det om en vuxen person.

Polisen inledde en förundersökning med rubriceringen misstänkt mord. Eter detta skickades fynden för undersökning och analys till Rättsmedicinalverket. Efter en första bedömning ändrades brottsrubriceringen från mord till dödsfall utan misstanke om brott.

Handlingarna som har hittats tyder på att personen kommer från ett annat land. Därför har polisen ställt frågor till det aktuella landet, för att försöka fastställa identiteten.

– Vi inväntar nu svar från det aktuella landet. Vi hoppas därefter kunna fastställa identiteten, Per-Anders Heikkilä, gruppchef på avdelningen grova brott i Norrbotten på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.