Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Andreas Lestander, områdespolis i Arjeplog, om vilka brott han ser har ökat i kommunen. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Fler utländska rattfyllerister – här är polisens nya löften i Arjeplog

Uppdaterad
Publicerad

Återigen har Arjeplogs kommun och polisen tagit fram nya medborgarlöften. Löften för att stärka medborgarnas delaktighet och öka tryggheten och minska brottsligheten.

– Vi har sett en ökning av rattfyllerier, säger Andreas Lestander, områdespolis i Arjeplog.

Ökad trafiksäkerhet och närvaro av polis, tydligare information och kommunikation av utförda aktiviteter och insatser inom kommunen. Det är vad Arjeplogarna vill att kommunen och polisen ska prioritera under 2023-2024.

– Vid minst fem tillfällen kommer vi att besöka platser där ungdomarna vistas för att skapa en god relation och bygga förtroende. Vi kommer även att genomföra minst tio trafikkontroller i anslutning till skolor och byar, säger Andreas Lestander.

Vill förebygga våld i nära relation

Vidare kommer polisen att genomföra fotpatruller i centrala Arjeplog och i samarbete med kommunen arbeta för att förebygga våld i nära relation.

– Brottsligheten i Arjeplog är väldigt låg, men det kan finnas ett mörkertal, säger Lestander.

De nya medborgarlöftena har tagits fram genom en trygghetsenkät som skickats ut till Arjeplogarna samt genom dialog med medborgarna.

I klippet berättar områdespolisen Andreas Lestander om vilka brott han ser har ökat i Arjeplogs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.