Foto: SVT arkiv

Stort polispådrag på Pite Havsbad

Publicerad

Flera polispatruller befinner sig just nu på Pite Havsbads flyktingboende. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Norrbotten har det skett en misshandel på flyktingboendet.

En av de boende på förläggningen berättar att fyra vakter ska ha misshandlat en ung man under 18 år i matsalen. Han har förts till Piteå älvdals sjukhus.

– Jag har inga detaljer just nu, men jag kan berätta att vi fick in en polisanmälan vid 18.30, efter att en väktare tryckt på larmet. En person har uppträtt störande och när han skulle avhysas från lokalerna så uppstod ett större bråk och situation upplevdes  som hotfull, säger polisens förundersökningsledare Kjell Persson.

”Agerar efter våldstrappan”

Securitas presschef, Sonny Fredriksson, kommenterar händelsen vid Pite Havsbad så här:

– Jag känner inte till några detaljer kring bråket. Generellt kan jag säga att våra vakter ska agera efter hur våldstrappan ser ut i varje situation. Vakterna ska i första hand prata sig ur situationen men det beror också på hur den andra parten agerar. Våra ordningsvakter får agera mer än väktarna, säger han.

Förd till polistationen

Piteå älvsdals sjukhus meddelar vid 21-tiden att mannen har ytliga skador. En vän till honom, som vill vara anonym, säger:

– Polisen har hämtat honom från sjukhuset och tagit honom till polisstationen. I morgon tänker vi gå till polisen och visa en film som vi har tagit när bråket hände.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bråk vid asylboende Pite Havsbad

Mer i ämnet