Foto: TT

Misstänkt blottare led av ofrivilliga erektioner – frias i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt och åtalad blottare frias nu för sexuellt ofredande i Luleå tingsrätt då mannen led av ofrivilliga och smärtsamma erektioner.

Det var i mitten av augusti förra året som en kvinna i Piteå blev utsatt för en blottare när hon var på väg hem. Den misstänkte blottaren satt i en bil och körde efter kvinnan. När föraren sedan stannade till och öppnade dörren var hans byxor neddragna.

Visade upp sjukintyg om penisproblem

Kvinnan anmälde händelsen till polisen och mannen åtalades misstänkt för sexuellt ofredande. Men i går, tisdag, beslutade Luleå tingsrätt för att fria mannen då han kunde visa upp sjukintyg som intygar att han lider av ofrivilliga och smärtsamma erektioner. I förhör med polisen berättar mannen att hans penis fastnat i gylften. Han fick då panik, behövde luft och slet upp bildörren.

Tingsrätten menar att mannens beteende var olämpligt men att det inte går att döma händelsen som sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.