Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen där polisen har spärrat av kring fastigheten och gör undersökning där en man avled. En annan man blev gripen misstänkt för mord i Kalix. Foto: Filip Hannu/SVT

Misstänkt mord i Kalix – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern är anhållen i Kalix misstänkt för mord. Detta sedan polisen natten till lördag larmats till en adress där en annan man avlidit.

När polisen larmades till platsen fanns uppgifter om ett hjärtstopp på mannen som avled. Omständigheter på platsen gjorde dock att polisen fick misstanke om brott. En greps på platsen, misstänkt för mord alternativt dråp, och anhölls av åklagare efter förhör.

Utredning pågår och polisen genomför sedvanliga utredningsåtgärder som förhör, brottsplatsundersökning med mera. Händelsen bedöms vara isolerad, och personerna som är inblandade kände varandra.

Avspärrningar är uppsatta runt fastigheten. Strax efter 13-tiden lämnade polisens tekniker platsen efter utfört arbete, och tog med sig påsar från fastigheten.

En boende i området uppger för SVT att det under natten inte har hörts något särskilt buller eller bråk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.