I dag häktades en 22-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat vid piren på Östermalm i Luleå.

Kvinna hittades utomhus i Luleå – misstänkt våldtäktsman häktad

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man har häktats misstänkt för en våldtäkt i centrala Luleå. Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen fick larm om att en kvinna låg till synes livlös vid piren på Östermalm.

Den 22-åriga mannen greps på platsen och anhölls. Han häktades på tisdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Åklagaren menar bland annat att det finns risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Ska överklaga

22-åringen förnekar brott. Han medgav under häktningsförhandlingen att det förekommit sexuell aktivitet mellan honom och kvinnan, som är i 35-årsåldern, men att det som skett har skett frivilligt från båda parter.

– Vi har haft ett kort samtal och han är missnöjd med häktningsbeslutet då han anser att han är helt oskyldig, säger mannens advokat Bo Forsberg.

Varken sjukvård eller polis har gått ut med några uppgifter om hur kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten mår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.