Den man som misstänks för mord på sin sambo i en by utanför Piteå häktades vid Luleå Tingsrätt under onsdagen. Foto: Stig Holmfrid/SVT

Misstänkta mordet utanför Piteå: Sambon till offret häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på sin sambo häktades under onsdagen. En kvinna hittades död i det gemensamma hemmet i en by utanför Piteå. Mannen häktas på den svagare misstankegraden.

Det var i söndags som kvinnan hittades död i bostaden. Kvinnan hade skador på kroppen som gjorde att man inte kunde utesluta brott och man inväntar fortfarande en rättsmedicinsk obduktionsrapport.

Vid 15-tiden på onsdagen inleddes en häktningsförhandling vid Luleå Tingsrätt där kammaråklagaren Ulrika Schönbeck begärde mannen häktad på sannolika skäl, alternativt skäligen, misstänkt för mord.

Häktad på den svagare misstankegraden

Tingrätten gick på åklagarens linje att mannen kan försvåra utredningen ifall han släpps på fri fot, men han häktades på den svagare misstankegraden: skäligen misstänkt.

– Nu har vi en vecka på oss att stärka upp misstankegraden till sannolika skäl, säger Ulrika Schönbeck, kammaråklagare och tillika förundersökningsledare.

När väntas obduktionsrapporten vara klar?

– Förhoppningsvis kommer den imorgon, säger Schönbeck till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.