Monica med 40 år på tvätten: ”Många är oroliga”

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet att tvätteriföretaget Textilia i Boden varslar alla sin 65 anställda. Anledningen uppges vara att det blir svårt att fortsätta verksamheten om man förlorar sin största kund Region Norrbotten.

Region Norrbotten står idag för mer än 50 procent av verksamheten hos Textilia i Boden. Men nu ska avtalet upphandlas på nytt.

Igår skickade Textilia in sitt anbud. Och som en försiktighetsprincip varslar man nu alla anställda i Boden.

Anledningen är enligt vd:n att tvätten i Boden måste läggas ned, om man förlorar upphandlingen från sin största kund som idag är Region Norrbotten.

– Det är stark prispress på marknaden och för att kunna bedriva en effektiv verksamhet behöver man stor skala ersätta. Det skulle vara väldigt svårt att ersätta en så stor kund. Därför finns det inte underlag för att bedriva verksamheten vidare här i Boden upphandlingen, säger Textilias vd Fredrik Lagerkvist.

I inslaget ovan möter du Monica Ersson som jobbat 40 år på tvätten i Boden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.