Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så gör du en äcklig sårsminkning Foto: SVT

Så gör du äckliga sår av cornflakes

Publicerad

Visste du att man kan använda cornflakes till att skapa läskiga sår till halloween?
Teaterförening Bröt i Kalix har haft spök- och monstersminkarhelg.

Bomull och latex, eller toalettpapper och latex, samt en hårfön. Det är metoden för att skapa hudflikar eller bölder. Men vill du ha strukturen på ett uppfläkt sår behöver du cornflakes och latex.

Trots att ingredienserna inte låter så skrämmande, blir slutresultatet ändå rätt otrevligt när färg i olika nyanser kommit på och du helt plötsligt ser variga köttsår istället.

Kulturskolan i Kalix hade två dramalärare på plats

– Vi tänkte föra kunskapen vidare till våra elever i till andra lärare kanske, säger Ann-Sofie Jakobsson som i helgen deltog i kursen i monstersminkning.

Ett bevis på kvalitén på sminkningen fick hon igår:

– Vi hade gjort sårskador igår och jag skickade en bild till min man på ett sår och skrev ”akuten nästa”. Och han svarade: ”Jag åker dit nu! Måste du sy?”  Så den såg lite verklig ut kanske, säger hon.

”Vuxna slåss när de blir rädda”

Nästa helg håller teaterföreningen sin årliga spökvandring i olika skrämselnivåer för femte året. Bara barn är välkomna i små förbokade grupper. Anledningen är att vuxna ofta blir FÖR rädda när de blir skrämda.

– Vuxna slåss när de blir rädda och det fungerar inte när vissa av våra skådisar bara är 13-åringar, säger Karolina Strömbäck, på teaterföreningen Bröt.

På den mest skrämmande nivån är det nämligen riktigt läskigt.

– Ja, då får skådespelarna släppa loss, säger Karolina Strömbäck som själv ska agera guide. Sen har vi ett hemligt kodord för om vi känner att skådespelarna behöver backa lite, men det ordet är hemligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer