Man anhållen efter misstänkt mordförsök i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på en jämnårig man i Gällivare.

Polis larmades till en lägenhet i Gällivare tätort vid midnatt, natten mot lördag. På plats greps en man i 50-årsåldern som nu är misstänkt för mordförsök på en jämnårig man som också befann sig i lägenheten.

Den skadade mannen fördes till sjukhus för allvarliga skador. Hans tillstånd beskrivs som kritiskt, men inte livshotande.

– Jag vet inte hans tillstånd, men han är vid liv och vårdas på Gällivare sjukhus, säger jourhavande förundersökningsledaren Peter Edin.

Teknisk undersökning väntar

I dag anhölls den misstänkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök men polisen vill inte gå ut med några detaljer.

– Vi vill inte färga vittnens uppgifter och i samråd med jourhavande förundersökningsledaren vill vi inte gå ut med fler detaljer. Det är ett mordförsök vi pratar om och det är många utredningsåtgärder som ska vidtas, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl.

Under lördagen väntar en teknisk undersökning av lägenheten. Polisen kommer även att hålla fler förhör.

– Det blir lite olika utredningsåtgärder som kommer att ske och sedan kompletterande förhör, säger Peter Edin, jourhavande förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.