Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Vitåbon Li Thurfjell varför eventet bara välkomnar tjejer. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Li från Vitå kör skoter som en tjej: ”Löjligt att behöva ha med sig grabbar”

Uppdaterad
Publicerad

Li Thurfjell från Vitå utanför Luleå är såld på snöskoter. Nu ska hon och 25 tjejer njuta av Södra Lapplandsfjällens natur och eventet ”Ride like a girl”.

– En kille ska vara med när det är teoretisk om lavinsäkerhet. Men när vi kör ut är vi bara tjejer, säger hon med ett leende.

Eventet startar påpassligt i dag, under Internationella kvinnodagen, och håller på fram till 12 mars i Saxnäs. Redan efter tre dagar så hade alla platser bokats upp.

Initiativtagaren Li Thurfjell är exalterad och ser fram emot otaliga timmar i lössnön som varvas med teknikutbildningar och föreläsningar.

– Måste man ha med sig grabbar ut för att köra skoter? Det känns ganska löjligt. Det är klart att vi tjejer kan köra skoter, säger hon.

”Kastades in i skotervärlden”

39-åringen fick upp ögonen för maskinen i vuxen ålder och intresset har inte bromsat.

– Det här blir min fjärde säsong på skoter. Jag kastades in i lössnökörningsvärlden och då föddes idén till ”Ride like a girl”, säger hon.

I klippet berättar hon varför eventet bara välkomnar tjejer.

Vitåbon Li Thurfjell gör sig redo för en skotertur. Foto: Anna wallbrandt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.