Möt motorcyklisten Christoffer Nilsson och de blivande motorcyklisterna Linda Hammarstedt och Josefine Bergström som alla tagit en kurs i videon ovan. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Motorcyklisten Christoffer: ”Du köper dig tid om du har tränat”

Publicerad

Motorcyklisten Christoffer Nilsson är en av dem som tar en avrostningskurs för att damma av sina kunskaper inför sommarens mc-säsong.

– Kunskapen har vilat lite grann under vintern, säger han.

Det är högt tryck på avrostningskurser för motorcyklister. Christoffer Nilsson tycker det är jätteviktigt som motorcyklist att träna på gas- och bromshantering.

– Som motorcyklist är det viktigt att vinna tid om något oförutsett skulle hända på vägen. Det gör man genom att korta bromssträckan.

Behöver bättra på kunskaperna

Avrostningskursena som hålls  i Norrbotten ska få motorcyklisterna att känna sig säkrare och tryggare efter flera månaders uppehåll på vägarna.

–  Kunskapen har vilat lite grann under vintern och man behöver bättra på den, säger Linda Hammerstedt blivande motorcyklist. 

Möt fler motorcyklister i videon ovan och hör deras tankar om kursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.