Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad familjen Jonsson tycker om att Leos Lekland höjer priserna under den muslimska högtiden Eid al-fitr. Foto: Anders Hjertström/SVT

Muslimsk högtid får Leos Lekland att höja inträdet – 50 kronor dyrare

Uppdaterad
Publicerad

Leos Lekland, med sitt huvudkontor i Luleå, höjde under dagen inträdesavgiften med 50 kronor. Priset höjs på grund av den muslimska högtiden Eid al-fitr. Ett beslut som väcker starka reaktioner.

Beslutet att höja priset under tre vardagar har fått många att gå i taket. Flera skriver upprört till företaget på sociala medier:

”Fira INTE Eid hos Leos Lekland Sverige som passar på och höjer priserna just då”.

”Helgpris på en vardag för det är Eid?! Skilland på barn och barn. skäms på er”.

”Pinsamt! Sätter inte min fot där. Ni har förlorat så mycket kunder nu. Bra gjort”.

Företaget: Priser baseras på efterfrågan

Företaget slår ifrån sig kritiken och menar att prishöjningen är naturlig.

– Våra priser baseras på efterfrågan. Populära dagar har helg och lovpris oavsett anledning till att dagen är populär. Det innebär att det är samma pris på julafton, påsk, pingst, 1 maj, midsommarafton och Eid Al Fitr, skriver företaget i sociala medier.

”Blir kännbart om man har stor familj”

När SVT besöker leklandet på handelsområdet Storheden i Luleå är det några få betalande familjer på plats. Familjen Jonsson från Boden har fem barn, varav tre är med dem under besöket.

– Jag förstår kritiken. Det blir kännbart om man har en stor familj, säger Jimmy Jonsson.

I videon hör ni familjens syn på prishöjningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.