• Viktigt meddelande:

    Test: SVT testar viktigt meddelande till allmänheten.

Foto: Lars Westerlund

Naken mot cancer

Uppdaterad
Publicerad

Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt-Jansson (S) och hennes man Stephan klär av sig nakna mot barncancer i Jutis byaförenings nya kalender som presenterades i lördags.

För åttonde året i rad ger byn Jutis utanför Arjeplog ut en nakenkalender med bilder på folk i natursköna omgivningar Och i år handlar om att klä av sig i kampen mot barncancer

Håller tummarna

Hittills har byaföreningen samlat in nästan 200 000 kronor som skänkts till cancerfonden.

-För oss i byaföreningen har det alltid varit viktigt att bidra till samhällets utveckling på alla sätt vi kan och kampen mot cancer är det ändamål vi helst skänker till,  säger föreningens ordförande Fredrik Westerlund.

Från början var alla modeller Jutis-gubbar, men byn har föryngrats och nakenkalendern med den.

Dessutom ingår det en så kallad outsider, som inte bor i Jutis, och i år är det Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt-Jansson (S) som ställer upp naken tillsammans med sin man Stephan.

-När man får en sådan här fråga så ställer man upp för det goda syftet och sedan håller man tummarna för att folk inte ska vända det mot en. Fast lite svettig på ryggen har jag allt varit, säger Britta Flinkfeldt-Jansson.

Oretuscherad 49-åring

I lördags presenterades årets nakenkalender i samband med en fest i Jutis byastuga och kommunalrådet och fotograferna Lars Westerlund och Vernoica Marklund var med.

Nu säljs kalendern av byns idella krafter, av utflyttade och vänner över hela landet.

-Stephan och jag bjuder gärna på detta och jag kan tycka att det är nyttigt att oretuscherade 49-åringar också vågar synas, säger Britta Flinkfeldt-Jansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer