Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Natten mot midsommardagen: Polisen utreder grov misshandel i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern ska under natten blivit misshandlad vid havsbadet i Piteå. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Det var natten mot midsommardagen, vid klockan 00:42, som polisen beordrades ut till havsbadet med anledning av att en man ska ha blivit misshandlad.

– Vi beordrades dit för att det var stökigt på platsen, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

Förd till sjukvård

Mannen som ska ha blivit misshandlad behövde vård och fördes med ambulans till sjukvård. Oklart skadeläge.

Har det använts ett tillhygge?

– Det har jag ingen uppgift om, säger Linné.

Någon misstänkt gärningsperson fanns heller inte kvar på platsen när polisen kom dit. De har upprättat en anmälan och ärendet är för stunden rubricerat som grov misshandel.

Misshandel på fest

Polisen beordrades även vid 01-tiden till en fest i Luleå under natten med anledning av att en man ska ha blivit misshandlad. Mannen fördes till sjukvård, polisen har hållit förhör och upprättat en anmälan om misshandel.

I övrigt har polisen stoppat en misstänkt drograttfylla samt omhändertagit sju berusade personer. En av dem misstänks för narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.