En man i 35-årsåldern som är hemmahörande i Norrbotten har dömts för sexuellt ofredande. Foto: TT

Ung pojke blev sexuellt ofredad på badhus

Publicerad

En man i 35-årsåldern som är hemmahörande i Norrbotten har dömts för sexuellt ofredande efter att ha berört en ung pojke på underlivet.

Ofredandet ska ha ägt rum i september i fjol inne i en bastu på ett badhus i Norrbotten. Pojken befann sig i bastun tillsammans med en jämnårig kamrat när mannen kom in i bastun och tog honom på underlivet. Detta ska ha hänt strax innan mannens egen son satte sig i bastun.

I förhör har pojken lämnat en kortfattig redogörelse om vad som skett, den fick sedan stöd av kamratens berättelse. Båda pojkarna har sedan pekat ut mannen och mannen har i förhör sagt att han känt igen pojkarna från badhuset.

Döms till samhällstjänst

Mannen förnekar brott och hävdar att något ofredande inte har skett, men Tingsrätten anser att pojkarnas berättelse om vad som skett är trovärdig och att han begick gärningen med uppsåt. Han döms därför till 75 timmars samhällstjänst, han ska även betala 7 000 kronor i skadestånd till pojken samt betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Straffet motsvarar två månaders fängelse

Straffvärdet för det sexuella ofredandet som mannen gjort sig skyldig till motsvarar två månaders fängelse. Men eftersom att mannen är ostraffad sedan tidigare och lever under ordnade förhållanden bestäms därför påföljden till villkorlig dom i förening med samhällstjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer