Arkivbild över Rapadalen.

Nödsändare larmade i fjällen

Uppdaterad
Publicerad

En nödsändare larmade i Rapadalen – men när fjällräddarna lyckades lokalisera personerna som larmat visade det sig att de bara var trötta.

Det var på lördagsmorgonen som nödsändaren larmade från ett område cirka en kilometer norr om Skårkistugan i Rapadalen. Fjällräddarna kallades ut till platsen för att undersöka vad som inträffat

– Vi vet efter kontakt med anhöriga till den som står registrerad på nödsändaren att det ska vara en man och två kvinnor i sällskapet. Vi vet inte varför de larmar eller vad som har hänt, sa Peder Jonsson RLC-befäl hos polisen vid 9-tiden.

Ingen nödsituation

Drygt en timme senare var fjällräddarna framme vid området där de tre personerna befann sig. Det rörde sig dock inte om någon nödsituation.

– Enligt de uppgifter som jag har fått kände sig de här personerna trötta. Ingen var skadad.

Personerna har nu erbjudits att flygas ner till Kvikkjokk på egen bekostnad. Det är oklart om de valde att åka med helikoptern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.