Northlands konkursförvaltare: ”försiktigt optimistisk”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns redan en del som anmält sitt intresse att köpa Pajalagruvan. Trots att det bara var två veckor sedan som gruvbolaget begärde sig självt i konkurs.

Vilket gör konkursförvaltaren Hans Andersson försiktigt optimistisk.

– Efter konkursinträdet har ett antal anmält sig som vi har haft kontakt med. Jag känner mig försiktigt optimistiskt att vi ska kunna lyckas vaska fram en seriös köpare, säger konkursförvaltaren Hans Andersson.

Han vill inte kommentera om det handlar om utländska eller svenska bolag som anmält sitt intresse.

Erfaren konkursförvaltare

Efter Northlands konkurs för två veckor sedan valde bolaget Hans Andersson som sin konkursförvaltare. Advokaten har tidigare jobbat med andra gruvkriser och ses som mycket erfaren av gruvbolaget. Många vill helst inte se att gruvverksamheten styckas upp och säljs del för del. Anledningen är att det skulle kunna ta lång tid innan gruvan kom igång igen då.

Vill sälja som en helhet

 En av dem som vill sälja hela paketet i ett är Hans Andersson själv. Och han är optimistisk.

– Jag ser ändå att möjligheterna att sälja verksamheten som en helhet är rätt så god.

Kanske kommer en väldigt försenad julklapp till Pajalaborna i slutet av våren nästa år.

– Vi jobbar utifrån en försäljningsprocess på tre till fyra månader så inriktningen är att ett förvärv ska vara genomfört senare delen av våren 2015, säger konkursförvaltaren Hans Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Northlandkris

Mer i ämnet