Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Norwegian ställer in alla inrikesflyg

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Norwegian väljer att ställa in alla sina inrikesflyg under april månad. Det här betyder alltså att det blir mycket färre turer från Kiruna och Luleå.

– Det blir tufft för tillgängligheten i regionen. Det är ju långa avstånd här och tillgängligheten försämras när det finns färre avgångar. Men det här är ingenting unikt för Luleå utan hela Sverige begränsas, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå airport.

Flygbolaget Norwegian har beslutat att ställa in alla sina inrikesflyg under april och istället utgå från Oslo. Norwegian kommer dock att fortsätta flyga mellan Oslo och Stockholm. I dagsläget påverkas alltså turerna mellan Luleå och Arlanda och Kiruna och Arlanda när inrikesflygen försvinner.

– Det är på grund av minskad efterfrågan och reserestriktioner runt om i världen, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till TT.

Först i maj planerar Norwegian att köra på som vanligt igen.

– Vi har fått en tidtabell från första maj men vi törs inte säga exakt hur det ser ut då, säger Ann-Chistin Viklund, flygstationschef.

Hon tillägger att man måste ha förståelse för situationen och att det viktigaste är att alla medarbetare hålls friska.

– Just nu är vi mest mån om våra medarbetare, kunder och resenärer. Vi gör allt vi kan för att hålla igen kostnaderna men de är de viktigaste.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet