NCC ska bygga 199 studentlägenheter i Luleå. Foto: Illustration: Tirsén & Aili.

199 studentlägenheter ska byggas i Luleå

Publicerad

NCC planerar att bygga 199 student- och forskarlägenheter på Luleå tekniska universitets centrala campusområde.

Byggföretaget ska uppföra ett E-format hus med både fyra och fem våningar och det kommer bestå av 132 stycken ettor om drygt 25 kvadratmeter, samt 67 stycken dubblettlägenheter om 41-44 kvadratmeter. Totalt kommer 266 studenter och forskare att kunna bo i huset.

Bostadshuset, som kommer att heta Polstjärnan, ska placeras centralt inne på campus, med närhet till Luleå tekniska universitets verksamheter samt kommunikationer och service.

– Bostadshuset Polstjärnan kommer med sitt centrala läge bli ett campusnära boende och en naturlig mötesplats. Det kommer dessutom att bidra till att området blir mer attraktivt med liv och rörelse dygnet runt, säger Andreas Rydberg, projektchef på NCC i ett pressmeddelande.

Inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2020 och ordervärdet ska ligga på cirka 118 miljoner kronor.

– Efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor och därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.