Vaccinsamordnaren Pia Näsvall gläder sig åt att regionen får allt fler vaccindoser och att man nu kan träda in i fas 3. Foto: SVT

Nu kan alla över 18 år boka vaccintid i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelade vaccinsamordnare Pia Näsvall att bokningen nu är öppen för alla norrbottningar som är 18 år och äldre. Vilket innebär att Norrbotten nu är det län i landet som är först ut med att erbjuda vaccintider till alla över 18 år.

Den senaste veckan har många norrbottningar fått sin andra dos eftersom intervallschemat sett ut så. Totalt har nästan 50 procent av befolkningen i Norrbotten fått den första dosen, medan 28,2 procent är fullvaccinerade.

– Vaccinationsviljan är fortsatt stor i länet och det är bra, sade Pia Näsvall under Region Norrbottens 31:a pressträff sedan coronaviruset bröt ut.

Coronaviruset i Norrbotten

Efter att SVT kollat med resterande regioner i landet står det nu klart att Region Norrbottens län är det första och enda länet som hittills erbjuder vaccin till alla över 18 år.

Omboka om du inte vill ha ett visst vaccin

Under presskonferensen meddelade även Pia Näsvall att vaccinbokningen är öppen för alla som är 18 och äldre.

– Tråkigt nog har 1177 driftstörningar just nu men man jobbar på det. Ge inte upp!

Näsvall poängterade också att: har man fått en tid – men inte ville ha ett visst vaccinmärke –  avboka tiden.

– Du kan inte gå till vaccinationslokalen och tro att du kommer få en annan spruta så se till att boka om din tid.

I klippet hör du mer av Pia Näsvall och smittskyddsläkaren Anders Nystedt om borttagna regionala råd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet