Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar flygplatschef Ann-Christin Viklund om den internationella satsningen vid Luleå Airport. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Nu utökas flyglinjerna på Luleå Airport: ”I dag var en kul dag på jobbet”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Airport får tre nya internationella linjer. Under fredagen var det dags för premiärturen till London. Utöver det kommer även Paris och Düsseldorf inledas under december månad.

– Efter många år är det jättekul att det här äntligen blir till verklighet, säger flygplatschefen Ann-Christin Viklund.

Intresset för den norrbottniska vintern ligger till grund för att turister från England, Tyskland och Frankrike nu kan flyga direkt till Luleå när de reser till Norrbotten.

Utökningen av flyglinjerna kommer till en början gälla fram till den 13 mars. Från London kommer flygen gå två gånger i veckan, medan de andra flyglinjerna går en gång i veckan. Men Ann-Christin Viklund utesluter inte att projektet kan hålla i sig året runt.

– Vi måste till en början känna av hur intresset ser ut och från ett internationellt perspektiv är det i nuläget vintern som är mest intressant att komma hit till. Men det kan både bli fler destinationer och under större delen av året, säger hon.

Måga resenärer

När det första Londonflyget på fredagen landade på Luleå Airport fanns det hundra britter ombord. Ann-Cathrin Viklund som länge arbetat för att flyglinjen ska komma igång är nöjd:

– I dag var ingen jobbig dag att gå till jobbet. Det här känns fantastiskt och det är något vi arbetat för väldigt länge, säger hon.

I klippet hör du om den internationella satsningen på Luleå Airport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.