Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om vilken betydelse den nya flyglinjen från tyska Frankfurt am Main till Arvidsjaur kan få. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Ny flyglinje från Tyskland till Arvidsjaur – rekordmånga passagerare väntas

Uppdaterad
Publicerad

Arvidsjaurs flygplats väntas slå rekord då det gäller antalet passagerare. En av anledningarna är att ett nytt direktflyg kommer att starta mellan Arvidsjaur och en av världens största flygplatser – tyska Frankfurt am Main.

– Nästa år kan det bli passagerarrekord på 70 000, säger Ralf Lundberg, vd på Arvidsjaurs flygplats. 

De första biltestarna har redan landat på Arvidsjaur flygplats, men den stora anstormningen av biltestare och charterturister väntas först efter årsskiftet då även fler direktflyg till Arvidsjaur drar igång.

– Det här känns riktigt bra och roligt att vi är så eftertraktade. I början av januari kommer en researrangör att starta en charterlinje till Frankfurt am Main. Dessutom kommer vi att få ett nytt flygplan som ska trafikera Arlanda – Arvidsjaur – Gällivare, säger Ralf Lundberg.

Flyg i Arvidsjaur

Nära band med Tyskland

Vidare berättar Lundberg att flygtrafiken mellan Arvidsjaur och Arlanda kommer utökas under februari och mars. Sedan tidigare finns även direktflyg till Arvidsjaur från Stuttgart, Köln, München, Hannover och Frankfurt Hahn.

I videon hör du mer om flygplatsens uppsving och biltestaren Maximilian Engl från Tyskland.

– Nästa år kan det bli rekord med uppemot 70 000 passagerare, säger Ralf Lundberg, vd på Arvidsjaurs flygplats. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyg i Arvidsjaur

Mer i ämnet