65-årige Assar Norbrink från Luleå har varit försvunnen i närmare två månader. I videon ovan förklarar Missing People varför de letade kring Örnäsets kyrkogård under onsdagen. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Ny sökinsats efter försvunne Assar i Luleå – sökte av Örnäsets kyrkogård

Uppdaterad
Publicerad

Var är egentligen 65-årige Assar? Under onsdagen fortsatte Missing People sitt sökande efter mannen som försvann i slutet av juni efter en bussfärd mellan Porsön och Kronan i Luleå.

Det var den 22 juni som Assar Norbrink från Porsön i Luleå försvann. Sedan dess har Missing People letat efter honom, men utan resultat. Under onsdagen sökte man igenom området kring Örnäsets kyrkogård.

– Vi försöker vända på varenda sten som finns för att hitta honom, säger Martin Persson, operativ chef för Missing People.

Polisen har fått in få tips kring 65-åringen

Fem personer slöt upp i regnet under onsdagen för att hjälpa till i sökandet efter den försvunne mannen.

– Vi kommer att söka internt i dag med våra utbildade insatsledare och patrulledare, säger Christer Lindbäck, insatsledare hos Missing People.

Sista tipset kom från lokaltrafiken

Missing People och polisen har fått in väldigt få tips och har därför inte mycket att gå på.

– Det sista tipset vi fick från Luleå lokaltrafik var att Assar hade åkt med stadsbussen, linjenummer sex, från Porsön till Kronansområdet. Men vi vet inte var han har hoppat av. Vi har också sökt i de områdena, säger Martin Persson, operativ chef hos Missing People.

I videon ovan förklarar Missing People varför de letade kring en kyrkogård och vad som kännetecknar Assar Norbrink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.