Margareta Törnblom, ordförande för Liberalerna i Kiruna. Foto: SVT

Nya Liberaler i Kiruna vill prioritera äldreomsorgen

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna har inte varit med i kommunfullmäktige i Kiruna de senaste fyra åren. Men nu försöker partiet komma tillbaka med frågan om äldreomsorgen som en av de viktigaste på agendan.

Efter förra valet åkte Liberalerna ut från en plats i kommunfullmäktige i Kiruna. Nu ska de försöka att ta sig tillbaka till maktens korridorer. Partiet startar upp med en ny ordförande som heter Margareta Törnblom.

– Jag har inte jobbat med politik tidigare men jag har länge funderat på den politiska vägen. Vi ser det här absolut som en nystart för Liberalerna i Kiruna, och vi har klara ambitioner att komma in i kommunstyrelsen, säger Margareta Törnblom, ordförande för Liberalerna i Kiruna.

Val 2018 – #dinröst

Vilka frågor är viktiga ?

– En hjärtefråga för oss är att det ska finnas en valfrihet i äldreomsorgen. Man ska kunna välja en annan aktör än kommunal omsorg.

Stadsdelar blir öar

Stadsflytten är en fråga som måste vara på agendan för ett parti som vill in i kommunfullmäktige i Kiruna, och där vill Liberalerna att staten ska ta mer ansvar för samhällsomvandlingen.

– Idag har det blivit tre öar i Kiruna: norra delen, mellersta och södra delen där nya stadshuset finns. Det känns väldigt märkligt, säger Margareta Törnblom, ordförande för Liberalerna i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet