Krav på munskydd för SAS flygresenärer

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag måste alla resenärer bära ansiktsmask om man ska flyga med SAS – annars får man att inte få gå ombord på planet.

Kravet på ansiktsmasken är att den täcker näsa och mun från och med att man stiger ombord tills att man lämnar planet. Passagerare ansvarar själv för att ta med sig en ansiktsmask. Kravet på ansiktsmask gäller från och med 18 maj till 31 augusti. Kravet gäller inte barn under sex år.

Ett krav

– Det är ett krav och innebär att du inte får går ombord utan munskydd.  Vi kommer att informera passagerare via mejl och sms om de nya reglerna, säger Freja Annamatz SAS presschef Sverige.

Coronaviruset i Norrbotten

”Svårt att hitta munskydd”

– Jag har munskydd men det var inte lätt att hitta i Kiruna, jag tycker att SAS kunde inkludera det i resan om de tycker att vi ska ha på det i planet, säger Rickhard Göransson från Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet