Foto: SVT

Vetenskapens hus i Luleå öppnar för allmänheten igen

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det nystart för verksamheten i Vetenskapens hus i Luleå som gått mer eller mindre på halvfart efter att restaurangen i lokalen stängt sin verksamhet.

Kön var lång utanför Vetenskapens hus idag vid lunchtid.

Nu ska Luleå tekniska universitet satsa mycket på att ta fram ett aktuellt program och kommer att blanda föreläsningar på dagtid med debatter, kvällsarrangemang och kultur.

– Vi har inte haft en restaurang i huset och då har det inte varit öppet för allmänheten att vara här och jobba eller plugga. Nu tar vi fart på nytt med en ny restaurang och ett nytt fräscht program, berättar Vetenskapens hus verksamhetskoordinator Tina Forsberg.

Överenskommelse

Vad var det som gjorde att ni mer eller mindre stängde igen?

– Vi kom överens med den tidigare restauratören att avsluta samarbetet. Vi tyckte helt enkelt att vi ville ha ett bredare sortiment i restaurangen.

Nu är de som tidigare drev restaurangen tillbaka med nya ideér och menyer.

Under våren kommer man bland annat att kunna lyssna på en föreläsning om hjärnskakningar inom ishockeyn där Luleå Hockeys tidigare lagläkare Ylverton Tegner medverkar bland annat tillsammans med den förre spelaren Nathalie Ferrno.

Vetenskapens Hus i Luleå är ett samarbete mellan IVA, LKAB och Luleå tekniska universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.