Christian och Jesper Naarttijärvi öppnade nytt gym i Kiruna under pandemins andra våg. Och de vill utöka verksamheten. Foto: Thommy Johansson/SVT

Kirunabröder satsar på nya gym trots allt: ”Coviden måste lugna sig”

Publicerad

I november slog två bröder upp dörrarna till ett nytt gym i Kiruna – mitt under pandemins andra våg. Men Christian och Jesper Naarttijärvi låter sig inte nedslås och hoppas expandera under 2021.

Den nya gymanläggningen på 1500 kvadratmeter öppnades i november men planeringen började redan i januari – innan coronapandemin var allmänt känd.

– Covid-19 existerade inte för oss då. Och när man väl har börjat var det bara att köra på och fullfölja hela investeringen, säger gymägaren Christian Naarttijärvi.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

Gjorde riskanalys i mars

När coronaviruset tog fart i mars tvingades bröderna gör en riskanalys om hur det nya läget skulle hanteras. Man bestämde sig för att fullfölja planen då öppningen skulle ske först i slutet av året.

– Vi bedömde då att det var ganska lång tid till öppningen och att ett vaccin skulle finnas i närheten. När vi hade fått avtal med stora företag i Kiruna så valde vi helt enkelt att gasa och acceptera risken med covid-19 och våg två, säger Christian Naarttijärvi.

I videon ovan berättar gymägarna hur det har gått och vad de hoppas på 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

Mer i ämnet