Elvira Öberg. Foto: Bildbyrån

Norrbottens nya stjärnskott tävlar i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Barents Winter Games i Luleå får ett profilstarkt tillskott bland deltagarna. Det handlar om jättetalangen Elvira Öberg, som så sent som i torsdags vann sitt tredje raka JVM-guld.

Av de större norrbottniska namnen hittar vi bland annat Maja Majbäck, längdskidor, Markus Lundholm, skidorientering, samt stjärnskottet och skidskytten Elvira Öberg som blir spelens stora dragplåster.

– Vi har ju några namn som kommer till oss och det är roligt. I skidåkning har vi bland anant ett aktuellt namn i Elvira Öberg, som kommer hit och tävlar. Vi har också norra Norges enda konståkare som kommer hit och är med i konstpåknnig. Det är första gången som konståkning är med i Barents games så det är jätteroligt, säger Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef, Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna samt ordförande i Barents Sportscommitté.

19-årige Öberg som i torsdags säkrade sitt tredje raka JVM-guld är även lillasyster till nyblivna OS-guld och silvermedaljören Hanna Öberg.

– Det är jättekul att hon är med och tävlar och jag önskar henne all lycka till. Men för mig så är alla deltagare lika viktiga och lika stora ”stjärnor”, säger Katarina Halvardsson.

Den 16 mars går startskottet för Barents Winter Games som denna gång anordnas i Norrbotten och Luleå.

Drygt 1.000 deltagare mellan åldrarna 15-25 från Sverige, Norge, Finland och Ryssland ställer upp i 15 olika idrotter och 3 parasporter. Det gör spelen till det största någonsin. 250 av deltagarna kommer från Norrbotten.

Idrotterna i Barents Winter Games

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.