Olyckan inträffade på E4 norr om Råneå. Foto: SVT

Olycka med tre motorcyklar på E4 i Råneå – tre personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med tre motorcyklar inträffade på torsdagskvällen på E4 i höjd med Råneå. Tre personer var inblandade och minst två har skadats, varav en allvarligt.

Larmet om olyckan kom klockan 17.52 på torsdagen. Räddningstjänsten från Råneå och Luleå samt flera ambulans larmades till platsen.

Enligt initiala uppgifter ska tre motorcyklar vara inblandade i olyckan.

– Vi har ambulansresurser på plats som jobbar med de drabbade. Det är en ambulanshelikopter på väg till platsen och bör landa om någon minut, sade en larmoperatör vid 18.45.

Tre lastade i ambulans

En stund senare kom information att de inblandade blivit förda till sjukhus. En person fick hämtas av ambulanshelikopter.

– Det är tre lastade till sjukhus, med vägburen ambulans och helikopter, sade larmoperatören på SOS Alarm.

En allvarligt skadad

Enligt uppgifter från polisen vid 21-tiden ska två av de inblandade vara skadade, varav en lindrigt och en allvarligt. En bild även Region Norrbotten fastställer i sin skaderapport.

Vägen var under räddningsarbetet avstängd i både norrgående och södergående riktning.

– Räddningstjänsten är klara på platsen och har lämnat. Avspärrningen är hävd, vägen ska vara öppen för trafiken, säger en larmoperatör klockan 19.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.