Arbetsförmedlingen föreslår att lägga ned tre kontor i Norrbotten Foto: TT

Oro inför nedläggningen i Boden

Publicerad

Bodens kommun har begärt överläggningar med Arbetsförmedlingen för att komma överens om en lokal samverkan när Arbetsförmedlingens kontor i Boden stänger. ”Vi vill värna de som riskerar att drabbas hårdast av nedläggningen”, säger Claes Nordmark, kommunstyrelsens ordförande i Boden.

I ett pressmeddelande beklagar Bodens kommun de effekter som nedläggningen kommer föra med sig för personal, lokala företag och arbetssökande.

– Vi vill att alla bodensare ska känna att samhället svarar upp i tider av motgång. Vi kommer göra vad vi kan för att våra medborgare ska känna sig som värdefulla bodensare även i framtiden, säger Claes Nordmark.

Känner oro inför nedläggningen

Kommunen konstaterar i pressmeddelandet att stängningen skulle innebära minskat lokalt stöd för företag och de arbetssökande. De är även oroliga över hur detta kommer påverka grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden, exempelvis ungdomar utan gymnasieutbildning och nyanlända. Därför begär kommunen nu överläggningar för en samverkan med Arbetsförmedlingen i framtiden.

– Statliga myndigheters närvaro i hela landet skulle behöva öka – inte minska. Vi inser att det här kommer betyda ett större åtagande för kommunen, säger Claes Nordmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer